marți, 8 iulie 2008

Strigare-n fenomene tardive


Vine la mine într-o zi un Consilier de Securitate-n Imaginarul Propriu. Se aşeză la o masă plată cu patru pahare cu apă răsuflată. În multe visuri avea nuanţa pierdută a patriei uitată-n idei revoluţionare.

Cunosc stare asta de apăsare,dar într-un final nepăsarea se instalează ca o bere uitată.

Aşteptă viziunea cosmică.
Valul din noi o ultimă speranţă.

Să nu uităm că dama pică-n braţe când ajungi la treapta inferioară. Furăm picioarele la pachet cu coastele, răspundeam în ritm alert convins că viaţa-i scurtă.

I Aberez.

La un ceas de seara alături de un nebun ţes o altă viaţă. Se adăugă-n discuţie ca reţeta naţiei. Nu sorta alergatul când privea eternul vis. Aştepta ziua X, noaptea Y şi-n final vroia ecuaţie-n Z cu Eva.

II Starea meteorică

Dacă stau în zgomot voi fi izgonit. Aşa credeam şi visam momemtul plecării. Când uşa casei va sta-n aşteptare strada meteorică-n gând va mesteca visul pierdut în BeBe. Cod pentru noi. Astrul uitat în soare răspunde cu-n banal mesaj.

Priveam nouă zări.

Cu-n ochi alergam la Eva să-i văd sufletul bogat uitat de naţia ratată. Chemarea-i un braţ, colacul de salvare pentru patria decăzută.

III Fenomenul neputinţei

Gustam uitarea din silă, vroiam să nu pierd gustul amărui al prostiei umane. Din viziune vestică îmi retrăgeam paşii, nordul îmi dezlega gândul propulsat în zări târzii. Şi când strigam ca leii în cuşcă, noi eram atunci copii pierduţi....,mirosuri de iarnă îmbălsămate-n vară aduceau roua uitării lângă nebun. Azi suntem uniţi!!

IV Ultimul val anal

Chem lângă ultimul val un anal în multe viziuni. Decapitat pentru vise măreţe, urât de naţie că nu vede-n priviri semeţe. E-n dimensiuni cu-n aparent vorbitor, tasta poporul pe gură fraze fără sens.Cu priviri reci acoperea copilăria uitată .

V Soluţia reţei

Cu o daltă-n destin să cioplim un astru visat. Să trăim în stihuri utopice cu veri răcoroase şi ierni bogate. Asta vrea naţia uitată pe o stea cu nume de om , Pământ.

Niciun comentariu: